Casemanager dementie

Casemanager dementie2019-01-29T14:47:50+00:00

Heeft u, of uw naaste, dementie of een vermoeden van dementie? En heeft u behoefte aan ondersteuning en begeleiding daarbij? Of wilt u eens met iemand praten over wat dat betekent en wat er gaat gebeuren? Dan kunt u om ondersteuning vragen van de casemanager dementie.

Wat zijn de kosten?

Indien u gebruik wilt maken van de diensten van de casemanager dementie ontvangt u een op maat gemaakte offerte.

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar worden de kosten (deels) vergoed.

Wat is casemanagement?

Bij casemanagement worden professionals, vrijwilligers, mantelzorgers en de cliënt bij elkaar gebracht met als doel het optimaliseren van de zelfredzaamheid en kwaliteit van leven of het voorkomen of begeleiden van achteruitgang.

De werkwijze van het casemanagement gaat uit van integrale netwerkzorg, waarbij naast zorgorganisaties, welzijnsorganisaties en andere professionals gelijktijdig partners, familie, vrienden en kennissen uit het sociale netwerk zijn of worden betrokken.

Naast aandacht voor de cliënt ziet de casemanager dementie er ook op toe dat de mantelzorger niet overbelast raakt.

Wat doet de casemanager dementie?

De casemanager dementie blijft de cliënt en de betrokkenen gedurende het gehele proces begeleiden in de thuissituatie. Zij geven op professionele wijze informatie en advies en begeleiden een cliënt met dementie en de eventuele mantelzorger.
De casemanager dementie inventariseert samen met u en uw mantelzorger aan welke vormen van ondersteuning en zorg u behoefte heeft. Aan de hand daarvan overlegt de casemanager met andere zorgverleners, zoals de huisarts, thuiszorg, specialist ouderengeneeskunde of psycholoog.

Wie komt er bij u thuis?

De casemanager dementie is deskundig op het gebied van begeleiding van mensen met dementie en hun naasten. U heeft een vaste casemanager zodat er altijd een bekend gezicht komt. Al onze medewerkers zijn in het bezit van een verklaring omtrent gedrag.

Hoe kunt u hulp aanvragen?

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via

023 – 5100 300

of ons contactformulier invullen. Wij nemen dan binnen één werkdag contact met u op. U kunt ook mailen naar thuiszorg@flexicura.nl

DIRECT ZORG AANVRAGEN

Contact opnemen

Wenst u meer informatie of een persoonlijk advies dan kunt u contact opnemen op 023-5100300 of het contactformulier invullen. U kunt ook mailen naar thuiszorg@flexicura.nl

CONTACT