Wmo

Wmo2020-07-06T14:33:45+00:00

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) is ingevoerd in 2007. De Wmo zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen aan de maatschappij en zelfstandig kan blijven. Via de Wmo kunt u de gemeente vragen om ondersteuning bij het huishouden en individuele en/of groepsbegeleiding.

Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO)

Het is mogelijk om hulp bij het huishouden en /of begeleiding aan te vragen vanuit de WMO. Nadat er een indicatiegesprek heeft plaatsgevonden bepaalt de gemeente of u hiervoor in aanmerking komt. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van deze eigen bijdrage wordt door het CAK berekent. De ondersteuning kan door FlexiCura geleverd worden indien u een persoonsgebonden budget (PGB) toegekend heeft gekregen.

Een PGB is een bedrag waarmee u zelf de ondersteuning kunt inkopen bij wie u maar wilt. U kunt een contract aangaan met een persoon (denk aan een familielid) of een organisatie zoals FlexiCura. Klik hier voor meer informatie over het PGB.

Particuliere zorg

Wanneer u geen indicatie heeft of wanneer niet alle uren geïndiceerd kunnen worden, betaalt u een particuliere bijdrage voor de huishoudelijke verzorging . U kunt deze kosten wel opgeven bij uw belastingaangifte en mogelijk krijgt u hiervan nog een deel terug. Het uurtarief voor ondersteuning is € 23,40 per uur wanneer u in het bezit bent van een indicatie is dit vrijgesteld van BTW. Wanneer u geen indicatie heeft is het uurtarief €25,51 per uur inclusief BTW.

Wij rekenen graag voor u uit, welke kosten u in uw situatie betaalt voor onze zorg en services.

Contact opnemen

Wenst u meer informatie of een persoonlijk advies dan kunt u contact opnemen op 023-5100300 of het contactformulier invullen. U kunt ook mailen naar thuiszorg@flexicura.nl

CONTACT