Menu

Begeleiding bij ziekte van Alzheimer

FlexiCura biedt professionele hulp bij cliënten met alzheimer. Deze zorg vindt plaats in de eigen, vertrouwde, huiselijke omgeving met respect voor de thuissituatie en in nauw overleg met de cliënt en de eventuele mantelzorger. De zorg is erop gericht om het veilige en vertrouwde thuis wonen zo lang mogelijk in stand te houden. FlexiCura kan door haar flexibele werkwijze in iedere situatie een passende oplossing aandragen.

Wat is begeleiding bij Alzheimer?
Bij begeleiding bij Alzheimer wordt met de cliënt en de eventuele mantelzorger een zorgleefplan opgesteld waarbij rekening wordt gehouden met de wensen, eisen en mogelijkheden van de cliënt. De zorg kan bestaan uit begeleiding, hulp bij wassen en aankleden, wandelen en boodschappen doen. De cliënt wordt bij de zorg gestimuleerd om, binnen de mogelijkheden van de cliënt, zoveel mogelijk zelf te doen.
 

Wie komt er bij u thuis?
De gewenste zorg wordt uitgevoerd door een klein team medewerkers. Op deze manier komt er bij de cliënt altijd een bekend gezicht. Al onze medewerkers zijn in het bezit van een verklaring omtrent gedrag.
 

Wat zijn de kosten?
De zorg kan worden ingezet op basis van een Zorg In Natura indicatie, via een PGB of op particuliere basis. Kijk voor meer informatie bij Financieringsvormen. Uiteraard kunnen wij u helpen bij het aanvragen van de indicatie. 


Hoe kunt u hulp aanvragen?

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via 023-5100300 of ons contactformulier invullen, wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met u op. U kunt ook mailen naar thuiszorg@flexicura.nl.